sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Kauppa laineilla


Sieltä se tulee, Christina Sipoosta.

Maaseudun sorateillä törmää vielä joskus myymäläautoon (niitä on jäljellä noin kolmekymmentä, kun 1970-luvulla niitä oli pitkälti toistatuhatta). K-ryhmän kaksi Vankkuri-myymäläautoa huristelee jopa pitkin Helsingin esikaupunkeja, paikaten lähikauppojen kuolemia. Mutta periharvinainen ilmiö on valintamyymälä laineilla. Tällainen on Sipoon Karhusaaren Winberg & Winbergin kaupan myymälälaiva Christina. Lajissaan se on tiettävästi Suomen viimeinen. Kierroksensa saariston asukkaiden ja mökkiläisten valintamyymälänä Christina aloitti nelisenkymmentä vuotta sitten.

Christina operoi Sipoon ja Itä-Helsingin saaristossa. Helsingin puolella se käy Iiluodolla, Iso Leikosaaressa, Paloluodolla, Satamasaaressa, Villingissä - ja nyt toista kesää Vartiosaaressa. Kausi jatkuu 13.8. saakka. Vartiosaaressa alus käy tiistaisin ja torstaisin kello 17:15 (vartin myöhästymiseen kannattaa kuitenkin varautua). Pysäkkipaikka on Reposalmen laituri.


Porvoolaisen Tarmolan kotileipomon leivät ovat herkkua ja helteillä jäätelöpakastimen luukku käy tiheään.

Neljätoista metriä pitkästä ja neljä metriä leveästä kauppalaivasta löytää kaikki peruselintarvikkeet (myös pientuottajien lähiruokaa) sekä monenlaista talon ja puutarhan pidossa käytännöllistä tavaraa kaasupulloista, maaleihin ja nauloihin sekä huussikarikkeeseen ja multaan. Sitä mitä ei löydy, tilataan asiakkaalle. Fiilis ruumapuodissa on omaa luokkaansa - mantereen automarketteja ei tule heti ikävä.


Palvelusta vastaavat Siv Ahonen ja Evelyn Vilkman (vas.). Laivan kapteeni on Enska Mäntylä.

Christinan koko aikataulu löytyy täältä:
http://kauppalaivachristina.websites.fi/4-fi.html

1 kommentti:

  1. Villi vihreä saari -blogi on mukava! On ihme, että tuo saari on enää olemassa sellaisenaan, metsäisenä, omana itsenään. Kerrostaloja ei vielä saarella ole, ei asfalttiteitä ja katuvaloja. Mutta kirkkaina öinä voi nähdä kuun ja pöllöjä. Ja voi kuulla hiljaisuuden.

    VastaaPoista