perjantai 28. lokakuuta 2011

Vartiosaaren maisemaselvitys


Vartiosaaren maisemat ovat osa ympäristöministeriön kansallismaisemaksi luokittelemaa merellistä Helsinkiä.

Vartiosaaren maisemat ovat monipuoliset, kiitos saaren vaihtelevien korkeuserojen ja luontotyyppien sekä ihmisen historian saatossa luoman maatalous- ja huvilamiljöön. Kaikessa hiljaisuudessa kaupunkisuunnitteluviraston ympäristötoimisto julkaisi 2009 Vartiosaaresta mielenkiintoisen ja tasokkaan maisemaselvityksen. Sen pääsee lataamaan pdf-tiedostona oheisesta linkistä (kohdasta "julkaisut").

http://ksv.hel.fi/fi/taxonomy/term/71/all

Linkki johtaa kaupunkisuunnitteluviraston Vartiosaari-projektin sivulle. Sieltä löytyy muun muassa Vartiosaaren kaavoitusaikataulu, joka tässä vielä toistettakoon:

"Vartiosaaren osayleiskaavatyö on alkanut inventointi- ja selvitystöillä. Alueelle tutkitaan asumis- ja virkistyskäyttöä sekä liikenneyhteyksiä. Helsingin 2002 yleiskaavassa alue on selvitysaluetta.

Tavoitteena on, että osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistuu vuoden 2011 loppuun mennessä, jolloin se asetetaan nähtäville ja siitä järjestetään keskustelutilaisuus. Alueen suunnitteluperiaatteet ja -vaihtoehdot on tarkoitus esitellä kaupunkisuunnittelulautakunnalle vuonna 2013, osayleiskaavaluonnos vuonna 2014 ja osayleiskaavaehdotus vuonna 2015."


Siivu Vartiosaaren pohjoisrantaa nähtynä Tammisalon rannasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti