maanantai 9. tammikuuta 2012

Kaavoittaja kysyy, millaisen Vartiosaaren haluamme tulevaisuudessa

Kaikkien Vartiosaaresta kiinnostuneiden on hyvä tietää, että saaren kaavoitus jatkaa aktivoitumistaan ja nyt on oikea aika vaikuttaa saaren tulevaisuuteen kertomalla sitä koskevista toiveistaan kaavoittajalle. Aloite on tullut kaupunkisuunnitteluvirastosta. Tähän liittyen on Kampin vanhassa linja-autoaseman rakennuksessa keskustelutilaisuus 25. tammikuuta, minkä lisäksi mielipiteitä otetaan vastaan 10. helmikuuta saakka. Toivottavasti mahdollisimman moni kantaa kortensa kekoon ja antaa äänensä kuuluviin.

Lisää tietoa alla kaupunkisuunnitteluviraston sanoin:

Vartiosaaren kaavoitustyön osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on nähtävillä 16.1. - 10.2. Keskustelutilaisuus on 25.1. klo 17-19 näyttely- ja infokeskus Laiturilla. Mitään suunnitelmia tai luonnoksia ei tässä vaiheessa vielä esitellä, vaan nyt kerrotaan suunnittelun lähtökohdista ja siitä, mitä alueelle on tarkoitus suunnitella. Samoin kerrotaan suunnitteluaikataulusta ja siitä, mistä saa tietoa ja miten voi vaikuttaa.

Mielipiteet tulee esittää viimeistään 10.2.2012. Nähtävilläolopaikat ja muut tarkemmat osoitteet löytyvät Oas-aineistosta. OAS-aineisto on nähtävänä myös suunnitelmat kartalla - palvelussa viimeistään 13.1.lähtien:
http://ptp.hel.fi/hanke/Applications/hanke/showdata.asp?makeprint=yes&AlueID=HEL%202011-007765

Lisäksi vielä kannattaa jokaisen tietoa haluavan ilmoittautua uutiskirjeen tilaajaksi Vartiosaari-projektin nettisivuilla osoitteessa:
http://ksv.hel.fi/vartiosaari

Jatkossa uutiskirjeellä tiedotetaan aina, kun jotain tapahtuu ja se on luotettavin tapa saada ajankohtainen tieto omaan sähköpostiin.

****

Jälkihuomio

Vaikka "mitään suunnitelmia tai luonnoksia ei tässä vaiheessa vielä esitellä", sisältää OAS-aineisto jo tällaisia kaavoittajan visioita:

Asumiskäyttöä tarkastellaan erilaisilla tehokkuuksilla sekä erilaisilla liikenneyhteyksillä, painottuen joukko- ja kevytliikennevaihtoehtoihin. Tavoitteena on korkeatasoinen ja viihtyisä asuinalue, jolla on vahva omaleimainen identiteetti.

Liikennesuunnittelun tavoitteena on parantaa alueen saavutettavuutta ja liittää se silloilla ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Joukkoliikenneyhteyksissä tutkitaan mm. raitiotielinjan jatkamista Laajasalosta Vartiosaareen. Vartiosaaren kautta tutkitaan myös uutta pyöräily- ja jalankulkureittiä Vuosaaresta Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan kautta keskustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti