sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Vartiosaaren kehittämissuunnitelma kolmen vuoden takaa

Kaavoitusprosessi tulee lähivuosina synnyttämään Vartiosaarelle erilaisia pikkutarkkoja maankäyttösuunnitelmia. Vastaavia on tehty aiemminkin eri vuosikymmenien kaavoituskierroksilla - ja silti vuosikausia vievä työ pyöräytetään aina uudestaan käyntiin periaatteessa nollapisteestä.

Paljolta päällekkäistyöltä vältyttäisiin tutustumalla niinkin tuoreeseen kuin keväällä 2008 valmistuneeseen Vartiosaaren maankäyttösuunnitelmaan. Kyseessä on Hanna Tolosen miljöösuunnittelun opinnäytetyö, jonka hän teki Lahden ammattikorkeakoulun ympäristöteknologian koulutusohjelmassa yhteistyössä Helsingin kaupungin rakennusviraston kanssa.

Viher- vai asuinalue? Vartiosaaren kehittämissuunnitelma esittelee saarelle laaditun ns. SWOT-analyysin, johon on kerätty saaren vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Tämän pohjalta pohditaan Vartiosaarelle sopivinta maankäyttömuotoa ja esitellään kehittämissuunnitelma alueelle. Työ on monipuolinen, oivaltava ja perusteellinen sekä yltää yksityiskohtaiselle ja käytännölliselle tasolle ehdotuksissaan.

Karttaliitteinensä 62-sivuisen tutkielman löytää pfd-muodossa tästä linkistä:

https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/12104/2008-07-24-16.pdf?sequence=1

Kehittämissuunnitelma palvelee myös perustietopankkina koskien saaren luonnonoloja, rakennettua ympäristöä ja ihmistoimintoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti